Activități pentru familie

Agropensiunea Rafila nu este doar o cazare. Este punctul de plecare pentru explorarea voastră. Noi vrem să vă ajutăm prin a organiza diverse vizite la ferme, obiective turistice din zonă, și nu în ultimul rând, la producători locali de alimente delicioase.
Acestea sunt recomandările noastre:

Evenimente pentru familie

Zile senine pentru familie

La Agropensiunea Rafila, ai libertatea de a fi altfel și de a-ți  crea propriul eveniment la fermă, în natură , stabilind un program după propriul plac: o zi la piscină, cu gustări calde în foișor, saună, Jacuzzi, participare activă la activitățile fermei.

Zile de naștere

Alege pentru copilul tău cel mai frumos cadou: o zi în naturala Agropensiune Rafila cu gustări tradiționale și locale, drumeție în natură, pe jos sau cu bicicletă, o baie în piscină sau o tură de călărie, toate sfârșind cu un foc de tabăra minunat și cu muuuulte zâmbete.

Zile speciale

Creează-ți  tu singur ziua, evenimentul sau momentul special pentru cei dragi din viață! Noi oferim atmosfera caldă și rustică de care ai nevoie.

Puteți, să vă bucurați, cu mic, cu mare, de o tură de călărie prin frumoasele peisaje ale zonei.

Producători locali

Păstrează o zi din sejurul de la Agropensiunea Rafila pentru a cunoaște și interacționa cu comunitatea de producători locali, vizitând plantații de zmeură și alte fructe de pădure, dovleac, lavandă, prisacă sau stâne de oi. Aici puteți degusta produsele locale de sezon sau puteți participa activ la evenimentele create de acești producători (brunch, mese festive, cules de fructe).

Noi vom fi mai mult decât gazdele tale, vom fi conexiunea ta cu minunata lume a satului clujean.

Retetele bunicii – Tradiția laptelui

Adresa: Comuna Cornești, jud Cluj
 

Delicium- Jams and syrups

Adresa: Sat Borșa, nr 470 B, jud Cluj
 

Dovleac de Cluj

Adresa: Comuna Panticeu, jud Cluj

Stupina Ioan Vaida

Adresa: sat Pâglișa, jud Cluj
 

Stâna Rus

(local, sezonal)

Obiective turistice

Puteți face o vizită la oricare dintre obiectivele turistice din zonă, cu bicicleta, cu caii, mașina sau chiar pe jos.

  1. Cetatea lui Gelu de la Dăbâca

Cetatea, construită în secolele IX-X, era apărată cu șanțuri și valuri de pământ; O veți găsi pe terasa superioara a Văii Lonei; în vechime, avea rolul de a menține controlul asupra drumului de transport al sării de  la Sic la Poarta Meseșului.

Cetatea lui Gelu a fost distrusă de invazia tătarilor din 1241. Pietrele au fost ulterior folosite la construirea castelului Teleki de la Luna.

  1. Turnul de vânătoare Teleki

Din vechiul castel renascentist Teleki a supraviețuit doar turnul sudic, cu o înălțime de circa 35 metri, și o parte din parcul care este azi invadat de vegetație.

  1. Conacul Rhédey de la Dăbâca

Acest conac a aparținut familiei Rhedey, iar până în 1945, în el a trăit familia Gydofalvi, renumită pentru cultura ei de sparanghel.

  1. Monumentul Răscoalei de la Bobâlna

Monumentul de la Bobâlna, ridicat în cinstea Țăranilor Răsculați de la Bobâlna în anul 1437, marchează unul dintre cele mai semnificative acte de răscoală din Regatul Ungariei. Singurul drum de acces spre monument este din Igriția, de pe DJ109B, un drum pietruit de țară la o distanță de 3,6 km, din centrul localității.

În mod regulat, aici are loc și un eveniment comemorativ care își propune să mențină vie amintirea țăranilor care au avut curajul să se revolte împotriva nedreptăților și opresiunilor la care erau supuși de către nobili.

monumentul rascoalei de la Bobalna
  1. Castelul Banffy de la Bonțida

Castelul Bánffy, care a fost cunoscut ca Versailles-ul Transilvaniei, este un ansamblu de clădiri construit de familia Bánffy în comuna Bonțida, județul Cluj. Nucleul complexului este renascentist, iar apoi a fost extins și modificat ulterior în secolul al XVIII-lea în stil baroc, iar în secolul al XIX-lea în stil neoclasic și romantic. Castelul se află de câțiva ani în proces de restaurare. Multă lume cunoaște acest obiectiv turistic, fiind locația unde are loc festivalul Electric Castle, în fiecare vară.